BulgarianChinese (Simplified)CzechDanishDutchEnglishEstonianFinnishFrenchGermanHungarianItalianJapaneseLatvianNorwegianPolishRussianSlovakSpanishSwedish
  • +31-6-236-62-019
  • info@smoke-eaters.nl

Kan iedereen ijshockey spelen?

Kan iedereen ijshockey spelen?

IJSHOCKEY VOOR JONGENS EN MEISJES .

Ja, in principe kan iedereen die beschikt over een normale lichamelijke conditie ijshockey spelen. Diegenen, die beschikken over het nodige doorzettingsvermogen, leergierig zijn en de aanwijzingen van de trainers opvolgen hebben de grootste kans een goede speler te worden.

De meest ideale leeftijd om met ijshockey te beginnen ligt tussen 4 tot 9 jaar. Dit betekent niet dat je, als je ouder dan de eerdergenoemde leeftijdscategorie bent, niet kunt beginnen met ijshockey. De ervaring leert echter dat naarmate je ouder bent, het moeilijker is om aan te sluiten bij het niveau van de leeftijdsgenoten. Daarom bestaat er naast de teams die in de competitie spelen ook een goed alternatief in de vorm van een recreantenteam met een eigen competitie.

Elke ijshockeyer heeft het spelletje geleerd door vallen en opstaan. Natuurlijk is het zo dat hoe jonger je begint, hoe groter de kans dat je de top bereikt. Tot de leeftijd van elf jaar ligt het accent op het ervaren van spelplezier.
Winnen is niet het belangrijkste, er zijn belangrijkere zaken zoals veiligheid, samenwerking, fair play, teamwork, discipline, 100% inzet tonen, maar vooral veel plezier in het spelletje hebben.
Zodra je de hogere teams hebt bereikt (vanaf de U14) komt het accent steeds meer op prestatie te liggen. Winnen wordt dan steeds belangrijker aangezien de teams spelen voor het Nederlandse kampioenschap.

Posted in: Informatie