BulgarianChinese (Simplified)CzechDanishDutchEnglishEstonianFinnishFrenchGermanHungarianItalianJapaneseLatvianNorwegianPolishRussianSlovakSpanishSwedish
  • +31-6-236-62-019
  • info@smoke-eaters.nl

Hoe lang duurt een seizoen?

Hoe lang duurt een seizoen?

IJshockey is een typische wintersport. Dit betekent dat de meeste activiteiten plaatsvinden in de maanden september t/m maart. Gedurende de rest van het jaar wordt de lichamelijke conditie op peil gehouden door (optionele) zomertraining via externe personen of via de VJB, dit wordt ieder jaar opnieuw bekeken. Gewoonlijk komen ouders mee naar de trainingen om op de hoogte te blijven van de ontwikkeling van hun kind en diens team. Natuurlijk zorgt dit voor een sterke band tussen de ouders en de club…iets wat wij als club als positief ervaren. Daarnaast levert deze band met de club ook de broodnodige en gewilde vrijwilligers op: coaches, scheidsrechters, officials, teambegeleiders, etc. Zonder deze mensen kan een club als de onze niet bestaan.

Behalve deze trainingen spelen de teams ook competitie wedstrijden, vriendschappelijke wedstrijden en toernooien .
Afhankelijk van de competitieopzet gemaakt door de Nederlandse ijshockeybond, speelt elk team tussen de 10 en 20 competitiewedstrijden per seizoen.
De competitie van de mini/welpen bestaat uit circa 12 mini toernooitjes.

Posted in: Informatie