BulgarianChinese (Simplified)CzechDanishDutchEnglishEstonianFinnishFrenchGermanHungarianItalianJapaneseLatvianNorwegianPolishRussianSlovakSpanishSwedish
  • +31619673991
  • info@smoke-eaters.nl

SANDER KÖSTERS WINT HARRY LOOS AWARD.

SANDER KÖSTERS WINT HARRY LOOS AWARD.


Ieder jaar wordt binnen VJB Smoke Eaters de Harry Loos Award uitgereikt aan een talentvol lid.

Deze aanmoedigingsprijs is vernoemd naar de in 2012 overleden Harry Loos die al vanaf het eerste begin in 1968 op de ijsbaan te vinden was. Eerst als supporter, naderhand als vrijwilliger en uiteindelijk ook als coach en bestuurder. Ine Loos was natuurlijk ook vaak op de baan. Ook hun kinderen werden met het ijshockey virus besmet en later ook hun kleinzoon.

Na het overlijden van Harry, is op initiatief van Mister Eaters, Marcel Houben een mooi idee geboren. Een aanmoedigingsprijs die jaarlijks uitgereikt wordt aan een lid van de VJB Smoke Eaters dat zich  onderscheiden op het gebied van sportiviteit, doorzettingsvermogen, persoonlijke groei, algemene instelling of een combinatie daarvan. De award gaat samen met een certificaat, een wisseltrofee en een geldbedrag, te besteden aan een activiteit die direct verbonden is met het ijshockey.

Dit jaar heeft de technische commissie de keus laten vallen op goalie Sander Kösters.

Een citaat uit het certificaat: Wij feliciteren Sander Kösters. Sander keept vanaf zijn zesde jaar en traint al een paar jaar mee bij het team van de Beneliga. Hij doet al jaren dubbele trainingen, heeft geen sterallures en vervangt andere goalies zonder de eerste plek op te eisen. In al die jaren heeft Sander één wedstrijd gemist wegens ziekte. Op persoonlijk vlak heeft hij een grote stap gemaakt en bleek van vaste waarde te zijn in het Nationale U20 team.

Lex Eckhardt