BulgarianChinese (Simplified)CzechDanishDutchEnglishEstonianFinnishFrenchGermanHungarianItalianJapaneseLatvianNorwegianPolishRussianSlovakSpanishSwedish
  • +31619673991
  • info@smoke-eaters.nl

Scheidsrechtersopleiding

Scheidsrechtersopleiding

Even voorstellen: Chris van Grinsven en Marco Coenen

#weekvandescheidsrechter

Chris van Grinsven:

Mijn naam is Chris van Grinsven. Ik ben 25 jaar oud opgegroeid in echte ijshockeyfamilie waar zowel mijn ouders als mijn beide broers al jaren actief betrokken zijn in verschillende functies binnen de ijshockeywereld, zowel als scheidsrechter, maar ook als speler of bestuurslid.Ik ben hierdoor opgegroeid in Geleen op de ijsbaan en heb hier mijn opleiding genoten als scheidsrechter. Momenteel ben ik actief als linesman in de BeNeleague en daarnaast ben ik in het bezit van een internationale licentie. Dit heeft er voor gezorgd dat ik in de afgelopen jaren op 5 IIHF WK’s actief ben geweest en daarnaast in 2015 op de Winter Universiade.

Om ervoor te zorgen dat de huidige clubscheidsrechters net zoals ik vroeger een kans krijgen om het scheidsrechtersvak te leren van mensen met reeds wat jaren ervaring in het scheidsrechtersvak heb ik een tijd geleden al bij de club aangegeven dat ik een rol van betekenis wil spelen in het opleiden en begeleiden van de clubscheidsrechters. Dit heb ik de afgelopen jaren ook actief gedaan en hiermee zal ik komend seizoen ook zeker doorgaan. Als er mensen zijn die vragen heb dan mogen ze mij altijd aanspreken als ik op de ijsbaan aanwezig ben of een mail sturen naar scheidsrechterszaken@smoke-eaters.nl

————————————————————————————————————————–

Marco Coenen:

Ik ben begonnen met ijshockey fluiten in 1988 in Geleen bij jeugdwedstrijden en binnen een paar jaar doorgestroomd naar de Eredivisie tijdens de gouden jaren van de Meetpoint Eaters. Tijdens mijn “Nederlandse” carrière vanaf 1991 continue en exclusief Eredivisie gefloten als linesman, inclusief 4 bekerfinales op rij en Nederland bij de IIHF gerepresenteerd op 4 Europacups en 4 WK-B toernooien.

In 1999 naar Engeland verhuisd met als doel professioneel ijshockey te fluiten en mijn Internationale niveau te verhogen. Floot daar als linesman professioneel (3 tot 4 wedstrijden per week) in de Superleague en representeerde Nederland bij de IIHF op nog eens 5 Europese toernooien, 1 WK-B en 5 WK-A toernooien. Ben in Engeland uiteindelijk als referee verder gegaan in de toenmalige Elite League en heb daar in 2011 een punt achter gezet. Daarna een tweetal seizoenen als Referee in Chief van België gefungeerd.

Vanaf dit seizoen zal ik Chris ondersteunen en adviseren in zijn begeleiding van de club officials in Geleen, terwijl ik ook als linesman voor bepaalde tijd terugkeer in het Nederlandse ijshockey om zo de nieuwe en jonge officials op het ijs te begeleiden.

Ginny Huijnen