BulgarianChinese (Simplified)CzechDanishDutchEnglishEstonianFinnishFrenchGermanHungarianItalianJapaneseLatvianNorwegianPolishRussianSlovakSpanishSwedish
  • +31619673991
  • info@smoke-eaters.nl

Smoke Eaters damesteam Ice Angels kampioen van Nederland seizoen 2017/2018!

Smoke Eaters damesteam Ice Angels kampioen van Nederland seizoen 2017/2018!

In het begin van het seizoen hebben we ons als team het doel gesteld om dit jaar kampioen te worden. We wisten dat dit moeilijk werd omdat meerdere teams aan elkaar gewaagd zijn. Alle thuiswedstrijden werden gewonnen en dat gaf goede hoop voor de uitwedstrijden. Afgelopen weekend moesten we zaterdag in Groningen spelen. Daar hadden we nog nooit gewonnen, maar nu wonnen we met 2-4. We wisten dus al dat we zondag tegen Unis flyers dames met 3 goalen verschil konden verliezen om alsnog kampioen te worden. Heerenveen en Geleen spelen beide met jonge en oudere meiden. Vorig jaar stonden beide teams laatste en nu spelen ze de wedstrijd om het kampioenschap. Dat was geweldig.

Zondagochtend, na een overnachting en gezamenlijk ontbijt in Grou, zijn we richting Thialf gegaan waar de koppies op gezonde spanning stonden. De mix van verschillende leeftijden en ervaring is de kracht van ons team en dat hebben we het hele seizoen gezien. We waren zondag voor de 1e keer compleet, maar we misten assist coach Cynthia en speelster Lenka die begin van deze maand terug moest naar Tsjechië voor haar werk.

De wedstrijd startte lekker fel van beide kanten en na een kleine 4 minuten wist Lisa te scoren en na 8 minuten een goal van Maree. Dat was al een reden om “Gelaen waggelt” vanaf de tribune te laten klinken. De 2e periode werd er door beide teams niet gescoord en ging het op en neer, we gingen de pauze in met een goed gevoel. We wisten: nog 20 minuten en dan is na 15 jaar de titel weer voor Geleen! De 3e periode begon weer en de speelsters werkte voor 200% op het ijs voor elkaar, Heerenveen wist te scoren en zetten de stand op 1-2, maar 5 minuten later maakten Lisa de 1-3 en met nog 9 minuten te spelen maakte Marion de 1-4. Beide teams bleven ervoor vechten en Heerenveen wist dan ook nog met 4 minuten op de klok te scoren en de stand op 2-4 te zetten. De klok liep voor ons gevoel langzaam, maar we wisten dat we de titel binnen hadden. We durfden pas de laatste 10 seconden echt te juichen. Eerst kregen de dames de medaille van Marlies Goessens, competitieleider van de vrouwencompetitie, en een bosje bloemen van het jeugdbestuur van Unis Flyers Heerenveen (waarvoor grote dank), daarna zongen wij eerst het Limburgs volkslied als team en toen mocht Amy-Lynn als Captain eindelijk die beker in ontvangst nemen.

Als coach trots op dit super team, we hebben een geweldig seizoen gehad waar iedereen gespeeld heeft en weer gegroeid is. We hebben de mooie beker verdiend gewonnen!

Jenny Goessens

Ginny Huijnen