BulgarianChinese (Simplified)CzechDanishDutchEnglishEstonianFinnishFrenchGermanHungarianItalianJapaneseLatvianNorwegianPolishRussianSlovakSpanishSwedish
  • +31619673991
  • info@smoke-eaters.nl

NOODKREET.

NOODKREET.

Hallo spelers, ouders en evt partners van oudere spelers. 1 ste div, 4 div en U16 teams

Er zijn reeds diverse oproepen geplaatst op de jeugdsite om nieuwe officials te werven.
Met name bij onze hogere teams, 1e div, 4e div en U16 komen we mensen tekort voor de klok, sheet en strafbank. Wij willen graag investeren in een stukje opleiding, theorie en training on the job.
We hebben afgelopen week de seizoen opening gehad. Na een aantal weken van samen trainen op het ijs was dit voor veel team de eerste thuis wedstrijd; “de kers op de taart”.

Opleiders, coördinator, coaches, oud officials en bestuurders maken zich ernstig zorgen over het teruglopend aantal officials; een niet te onderschatten belangrijke groep vrijwilligers.
Zonder officials kunnen we geen wedstrijden laten plaats vinden. Naast het gegeven dat we officials willen en moeten opleiden, investeren we ook in de mensen die in de strafbank plaats nemen. Op 23 september werden deze tekorten pijnlijk duidelijk en de ouders, de meest trouwe supporters van het spelend lid, geven na hulpvragen niet thuis.
Antwoord “gewoon geen zin”.

Komende woensdagavond 4 oktober is er officialopleiding, verzorgd door Manon Koumans en Hub van Grinsven jr om onze officials (sheet-klok) en strafbank mensen te ondersteunen. Dit is in eerste instantie voor 4e en 1ee div en de U16, de andere groepen komen later.
Het is in Laco van 19.30 tot 21.00, het zou fantastisch zijn als het schikt in jullie agenda om aan te schuiven.

Afgelopen week hebben we al veel mensen persoonlijk kunnen spreken tijdens de trainingen en deze hebben toegezegd op 4 oktober aanwezig te zijn. Dank je wel hiervoor.
Wij kunnen ons echter niet blijven beroepen op een kleine groep officials die kinderen in andere teams hebben spelen en dus dubbele wedstrijden doen. Of ons beroepen op officials die niet eens meer kinderen in de VJB hebben maar de vereniging en de sport een warm hart toedragen. Mocht het ons na alle inspanningen van mails, oproepen en aandacht tijdens de teammeetings niet lukken om nieuwe aanwas te krijgen dan voorzien we een groot probleem.
In het ergste geval zal na hard trainen de kers op de taart “de wedstrijd”  niet kunnen worden gespeeld en zal er een impopulaire maatregel genomen worden. In de competitie betekent dit dat de wedstrijd verloren gaat met 5-0 voor het team.
Echter als team zal men een boete van de NIJB opgelegd krijgen (IJshockey Nederland)  van ten hoogste 500 euro. Deze boetes zijn niet opgenomen in de contributie. De VJB zal de boete in eerste instantie moeten betalen aan de NIJB. Die wordt dan dus ook betaald van gelden van leden die niets konden doen aan deze (team)boete.
Mochten bij de VJB wedstrijden niet door kunnen gaan doordat we geen of onvoldoende officials per team hebben dan zal de opgelegde boete in de eerst volgende automatische incasso geïncasseerd worden.
Concreet betekend dit dat de boete gedeeld gaat worden door het aantal spelers van het team die vast deel uitmaken van de kern bezetting.
Als bestuur zien wij helaas geen andere mogelijkheid en willen wij de vereniging afschermen van onnodige boetes.

Wil je je alsnog opgeven dan meld je a.u.b.
Deze oproep is een noodkreet voor het kunnen voortzetten van wedstrijden.

Lex Eckhardt