BulgarianChinese (Simplified)CzechDanishDutchEnglishEstonianFinnishFrenchGermanHungarianItalianJapaneseLatvianNorwegianPolishRussianSlovakSpanishSwedish
  • +31619673991
  • info@smoke-eaters.nl

BELANGRIJKE MEDEDELING.

BELANGRIJKE MEDEDELING.

 

Beste leden en ouders van de VJB,

Onlangs was er diverse media iets te lezen over een initiatief van de voorzitter van de Eindhoven Kamphanen.Hij kondigde aan dat de Eindhovense BeNe-League organisatie gaat starten met een zogenaamde ´Top League Class´bedoeld voor spelers van alle Nederlandse clubs van de geboortejaren 2002, 2003 en 2004. Beloofd wordt dat je bij deelname
opgeleid wordt tot een top-ijshockeyer. Met dit bericht wordt gesuggereerd dat de Nederlandse clubs (uiteraard met uitzondering van Kemphanen)onvoldoende of niet goed genoeg opleiden voor de BeNeliga.

Het bestuur van de VJB Smoke Eaters wil u erop attenderen dat:

  1. Dit initiatief buiten de NIJB om is ontstaan en dat de NIJB zich ervan distantieert en er ook op geen enkele wijze medewerking aan zal verlenen. Bovendien zal de NIJB hierover nog een brief aan de clubs sturen.
  2. Het bestuur van de VJB Smoke Eaters zich eveneens distantieert van dit initiatief. De VJB biedt heel veel trainingsuren voor de jeugd en in nu één seizoen onderweg is met een voor Nederland unieke constructie van meerdere, gecertificeerde jeugdtrainers. Uiteraard is het ook onze doelstelling (en die van de overige Nederlandse clubs) om spelers op te leiden voor de BeNeliga. De laatste jaren hebben verschillende spelers vanuit de jeugd een contract gekregen bij de Eaters en ook dit seizoen mochten er weer verschillende spelers mee trainen en sommige werden ook al meegevraagd naar wedstrijden.

Met dit bericht willen wij graag dit Eindhovense initiatief in de juiste proporties zetten.

Met sportieve groet,
Bestuur VJB Smoke Eaters Geleen.

Lex Eckhardt