BulgarianChinese (Simplified)CzechDanishDutchEnglishEstonianFinnishFrenchGermanHungarianItalianJapaneseLatvianNorwegianPolishRussianSlovakSpanishSwedish
  • +31619673991
  • info@smoke-eaters.nl

Myrthe Martens gehuldigd na de IIHF Global Game voor haar 100e interland

Myrthe Martens gehuldigd na de IIHF Global Game voor haar 100e interland

Myrthe komt uit een gezin waar ijshockey bekend is, haar broers Arjan en Joseph ijshockeyde in Valkenburg dit is dan ook de plaats waar Myrthe is begonnen.

IJshockey in Valkenburg was voor de familie Martens leuk maar ze wilde alle 3 hogerop komen en competitie spelen, ze zijn naar Geleen gekomen en vele jaren was de gehele familie Martens te vinden op de ijsbaan. De ouders hebben vele vrijwilligerstaken binnen Smoke Eaters bekleed en Arjan en Joseph hebben vele jaren gespeeld bij verschillende jeugdteams tot en met het eerste div team.

Myrthe heeft de gehele jeugd vanaf U10 doorlopen en werd in het seizoen 1999-2000 uitgenodigd voor het Nationaal Vrouwenteam, sindsdien is Myrthe niet weg te denken in de basis van het team.

Na 14 Wk’s en 2 Olympische spelen kwalificaties toernooien en vriendschappelijke wedstrijden is het dan nu zo ver dat de eerste vrouwelijke speelster 100 interlands haalt, natuurlijk zijn wij als Geleen maar ook vrouwenijshockey Nederland enorm trots hierop. Afgelopen week is het Nationaal Vrouwenteam naar Polen geweest voor 2 vriendschappelijke wedstrijden en daardoor staat de teller nu al op 102 interlands. Er gaat nog een 15e WK aankomen aanstaande April in Korea waar in 2018 de Olympische winter spelen gehouden worden, Myrthe zal het aantal omhoog brengen en daar een stevig record neerzetten.

Na afloop van de wedstrijd ontving Myrthe van de organisatie Girls Only activiteiten een glazen award en een bijbehorende banner die tijdens Girls Only activiteiten zal worden opgehangen, vanuit het damesteam uit Geleen was er mooie bos bloemen omdat ook zij dit niet voorbij wilde laten gaan.

Patrick Noblesse