BulgarianChinese (Simplified)CzechDanishDutchEnglishEstonianFinnishFrenchGermanHungarianItalianJapaneseLatvianNorwegianPolishRussianSlovakSpanishSwedish
  • +31-6-236-62-019
  • info@smoke-eaters.nl

We vriezen weer!

We vriezen weer!

Allen,

De afgelopen dagen is stevig gewerkt in de ijshal.

De vloer is beschermd middels een speciale folie die de ondergrond dampdicht van de ruimte scheidt waar sporters en of bezoekers komen.

Deze folie zorgt er tevens voor dat er een nieuwe beschermende bufferzak rond om het leidingstelsel ligt.

De uitwisseling van de koppelingen werkte minder soepel mee.

De firma heeft haar uiterste gegeven om gisterenavond laat het sein “lekdicht” te kunnen geven.

Het vullen met koelvloeistof is een geduldige aangelegenheid, maar is voorspoedig verlopen.

Waardoor we vanmiddag zijn gestart met de opstart van het vriesproces.

We begrijpen een ieders ongeduld om weer te kunnen schaatsen, maar het is koffiedik kijken hoe lang het gaat duren voordat er schaatsijs ligt. We hebben geen referentiekaders.

Positief ten opzichte van een traditionele opstart in augustus, is dat de omgevingstemperatuur nu lager ligt dan in de zomer.

Minder positief is het gegeven dat het weer de komende dagen warmer zal zijn dan een paar dagen geleden.

We verwachten na het weekend de vloer van de ijshal onder 0 graden te hebben. We starten dan direct met het aanbrengen van water.

Mocht het 0 punt eerder worden bereikt, starten we eerder met het aanbrengen van water.

Als we maandag of zoveel eerder starten met het aanbrengen van water, laten we jullie dat opnieuw middels een update per mail weten.

Wellicht dat de experts dan een indicatieve datum durven te noemen wanneer we vermoedelijk weer kunnen schaatsen.

We doen ons uiterste om te proberen de 31ste oktober ijs hebben om te ijshockeyen.

De buitenbaan

Direct als we de ijshal gereed hebben, zullen we beoordelen of in combinatie met de weersverwachtingen, buiten de ijsbaan in vriesstand gezet kan worden.

De ruimte rond om de ijsbaan heeft een grondige opknapbeurt ondergaan.

De boarding, die we uitgeleend hadden aan de Coolste baan van Nederland (Olympisch Stadion in Amsterdam), is in haar volle glorie opgebouwd en wordt verankerd middels grondankers zodat ze kan schitteren op onze ijsbaan van Laco Glanerbrook zoals dat het geval in Amsterdam was.

Sommige van jullie vragen zich wellicht af waarom er afgelopen dagen buiten geen ijs is gemaakt.

We zullen proberen dit op een eenvoudige wijze uit te leggen.

We hebben 4 koelcompressoren op Laco Glanerbrook. Voor het maken van ijs op de buitenbaan hebben we 100% vermogen van koelcompressor 2, 3 en 4 nodig.

Voor het maken van ijs in de ijshal hebben we voor de opstart compressor 2 nodig en compressor 1. Zodra we ijs in de ijshal hebben, behouden we dit ijs middels compressor 1, welke af en toe wordt bijgestaan door compressor 2.

Zouden we nu ijs op de buiten ijsbaan maken en temperaturen gaan richting de 13 – 15 graden, hebben we alle drie de compressoren, 100% nodig.

Compressor 2 is de zwaarste van de vier compressoren. Zouden wij deze noodzakelijk inzetten voor het maken van ijs in de ijshal, zou er buiten onvoldoende koelcapaciteit zijn om ijs te behouden in omgevingstemperaturen van ±10 graden of meer. Het ijs zou na 1 dag al niet meer te gebruiken zijn.

M.a.w. we moeten de volgorde binnen dan buiten respecteren. Een andere mogelijkheid is technisch, nu niet mogelijk.

We houden jullie op de hoogte.

Met vriendelijke groet,

Ralph Verbael

Patrick Noblesse