BulgarianChinese (Simplified)CzechDanishDutchEnglishEstonianFinnishFrenchGermanHungarianItalianJapaneseLatvianNorwegianPolishRussianSlovakSpanishSwedish
  • +31619673991
  • info@smoke-eaters.nl

Super Sunday U17 30-11-2014

Super Sunday U17 30-11-2014

Al meer dan een week waren de spelers van U17 in gedachten bij de behaalde finaleplaats. Strijden tegen Den Haag om de beker van Nederland!
De trainingen gingen niet altijd even lekker. Toch was er maar één doel voor ogen: de Bekerfinale met winst afsluiten! En zondag 30 november was het dan zover.
Op naar Eindhoven waar de wedstrijd gespeeld moest worden. Kijken naar de arena; het ijs en de prachtige tribunes die nu nog leeg waren.

Tijdens het warm schaatsen leken voor de omstanders onze jongens en ons meisje ineens klein en die van Den Haag zo groot en indrukwekkend.
Gelukkig hebben de spelers van de U17 dat anders ervaren en hebben zich niet laten intimideren.
Dat er enige spanning was moge duidelijk zijn. De tribunes waren inmiddels versierd: links de fans van Den Haag met de daarbij behorende kleuren in ballonnen;
rechts de fans van Geleen met het bekende en vertrouwde rood en wit, óók met ballonnen en slingers. Klokslag 17.00 uur viel de puck.

De eerste periode was er een van aftasten en beide teams hadden hun kansen. Het duurde tot in de 12e minuut alvorens de Smoke Eaters de eerste goal scoorden; de opening was er.
Met een stand van 0-1 gingen we de 2e periode in en toen werd het toch echt spannend. Na 1.30 minuut werd de 0-2 gescoord door Geleen en leek het “kat was in het bakkie”.
Niet dus. Den Haag leek vleugels te krijgen en wist 2 keer te scoren binnen 15 seconden!!!! Met eens stand van 2-2 waren de spelers van Geleen even het spel kwijt en door een
tactische time-out werd de rust weer terug in het team gebracht.
Onze Smokies scoorden vervolgens nog 3 keer in het restant van de 2e periode en gingen we de derde periode in met een stand van 2-5 in het voordeel van de U-17 Smoke Eaters Geleen.
Bij vlagen werd er nu oogstrelend ijshockey gespeeld en liet de U-17 zien wie het meeste recht had op de titel. We gaven het spel niet meer uit handen gegeven en wisten nog 3 keer te scoren.
De goal die Den Haag in de laatste seconden nog wist te scoren mocht de pret niet meer drukken. Het publiek stond inmiddels al op de tribune te klappen en juichen voor de Bekerkampioen.
Einduitslag 3-8 en dat is geen verkeerde uitslag!

 

U17 van harte gefeliciteerd met deze prachtige overwinning!

2014-2015 » SUPER SUNDAY U17 30-11-2014 » SUPER SUNDAY U17 30-11-2014
bbblbbbr
Lex Eckhardt