BulgarianChinese (Simplified)CzechDanishDutchEnglishEstonianFinnishFrenchGermanHungarianItalianJapaneseLatvianNorwegianPolishRussianSlovakSpanishSwedish
 • +31619673991
 • info@smoke-eaters.nl

Opstart perikelen

Opstart perikelen

STARTPROBLEMEN?

De zon schijnt, het is ruim 20 graden Celsius en toch heeft de auto die VJB heet startproblemen. Hoe kan dat nou?

Ik wil u, ouders, heel graag bijpraten over de start van het seizoen 2014-2015. Natuurlijk zijn er een hoop dingen goed gegaan, maar er is ook een aantal zaken die verbetering behoeven. Ik noem ze per categorie.

DE TRAINER
We hebben samenwerking gezocht met de hoofdmacht van de Eaters in het zoeken naar één vaste trainer voor het nu gestarte seizoen. Aanvankelijk zag dat er allemaal prima uit, maar al snel bleek het geen eenvoudige zaak. We hebben met drie serieuze kandidaten een aantal gesprekken gehad en uiteindelijk zijn we met geen enkele kandidaat tot overeenstemming kunnen komen. De VJB maakte zich daarbij geen buitensporige zorgen; immers Wil Zwarthoed had ons toegezegd het trainerschap voor de jeugd op zich te zullen nemen als er geen trainer gevonden zou worden. Hij deed die toezegging vanuit een rol als assistent coach bij de LACO Eaters Limburg. Vanuit die toezegging van Wil hebben wij u ook nog bij de teampresentaties verteld dat, naast Wil, 3 coaches die level 2 van de NIJB volgen onder begeleiding van Wil op het ijs zouden verschijnen om trainingen te verzorgen.

LACO Eaters Limburg stond uiteindelijk met lege handen en de start van het seizoen naderde. Zij hebben Wil vervolgens gevraagd of hij hoofdcoach van Eaters wilde worden. In overleg met VJB Heeft Wil daar ´ja´ tegen gezegd.
Op korte termijn bleek echter al dat het voor Wil wel erg druk werd: hoofdcoach Eaters, trainer VJB en nog zijn eigen bedrijf. Het bestuur van VJB is vervolgens op een heel praktische wijze naar verbetering van deze situatie gaan zoeken. Ik noem hieronder puntsgewijze de maatregelen die wij hebben genomen

 • Wij hebben Marino Simons bereid gevonden om Materiaal voor de trainingsprogramma´s te leveren en een trainingsjaarprogramma voor iedere leeftijdsgroep door te ontwikkelen met het NIJB-groeimodel als uitgangspunt.
  Tevens zal hij zorg gaan dragen voor borging van deze programma´s zodat die ook in de toekomst beschikbaar zijn.
  Marino is een zeer ervaren trainer/coach en in Nederland een van de hoogst gekwalificeerde personen op ijshockeygebied.
 • De coaches die level 2 volgen zullen nu al o.l.v. Wil op het ijs trainingen gaan verzorgen.
  Het programma stellen ze samen via het materiaal van Marino en Wil is en blijft de eindverantwoordelijke.
  Wil zal in principe al deze trainingen ook zelf op het ijs staan of aan de boarding zijn in een observerende en adviserende rol.
 • Pippo Limnell Finocchiaro zal op dinsdag en donderdag aanwezig zijn als trainer van de U12.
  Hij heeft veel ervaring met het trainen van jeugdteams en gaat dit nu bij U12 doen onder leiding en verantwoordelijkheid van Wil Zwarthoed.
 • We gaan dit seizoen dus (deels al) versneld toewerken naar de situatie van een vaste trainer per team.

Het bestuur VJB denkt op deze manier geborgd te hebben dat er voldoende trainerscapaciteit is en dat alle trainingen ofwel uitgevoerd worden door een gekwalificeerde trainer (Wil en/of Frans Zwarthoed) ofwel onder verantwoordelijkheid van Wil Zwarthoed worden gegeven.

DE TESTEN
Afgesproken was dat we de kids dit seizoen op drie vaste momenten testen.

In september zou dat de eerste keer plaatsvinden . De manier van plannen en vooral de communicatie daarover was niet goed en daar heeft u last van gehad. Daarvoor bied ik u mijn verontschuldigingen aan. Ik ben erin gedoken en het is duidelijk waar en waarom het niet goed is gegaan.

Ook hier hebben we inmiddels maatregelen genomen:

 • De testen zijn nu inhoudelijk helder en op betere data ingepland
 • Er zijn zogenaamde ´groepsapps´ aangemaakt voor alle coaches en de Technische Commissie. Hierdoor kan er directer en gerichter worden gecommuniceerd.
 • Er zijn striktere en duidelijke communicatieregels afgesproken tussen bestuur, TC, trainers en coaches.

Tot slot vraag ik nogmaals uw medewerking. Als u opmerkingen of vragen heeft over een van deze punten neem dan contact op met Lex Eckhardt en Wil Zwarthoed, maar spreek niet de coach of trainer aan die op dat moment aan het werk is.

Ook breng ik graag nog in herinnering dat tijdens trainingen en wedstrijden u zich alleen kunt ophouden op de tribunes en niet aan de boarding of bij de spelersbanken.

Met vriendelijke groet,
mede namens de overige bestuursleden,
Lex Eckhardt (technische zaken)

Patrick Noblesse