BulgarianChinese (Simplified)CzechDanishDutchEnglishEstonianFinnishFrenchGermanHungarianItalianJapaneseLatvianNorwegianPolishRussianSlovakSpanishSwedish
  • +31619673991
  • info@smoke-eaters.nl

Welk systeem gaan we spelen

Welk systeem gaan we spelen

Na een onzekere start in September zijn we nu al weer een aantal weken actief op ons “eigen ijs”. Iedereen doet zijn stinkende best om er iets moois van te maken en de teams laten goede ontwikkelingen zien.

Om die ontwikkeling verder vorm te geven hebben de coaches, trainers en Technische Commissie samen gesproken over hoe het spel in de teams gespeeld moet worden (“welk systeem gaan we spelen”). Uiteindelijk moet het doel zijn dat de hoogste teams hetzelfde systeem spelen als het team van de Eredivisie.

Dit betekent dat er veel geoefend gaat worden en dat zul je de komende weken gaan merken op woensdag of donderdag avond. Dit is de belangrijkste training van de week, want dan train je samen met je team voor de wedstrijd die komen gaat.

Wat we echter ook constateren is, dat er de laatste tijd nogal wat mensen afwezig zijn op de training. Dit kan natuurlijk een dringende reden hebben, maar sluit dat altijd kort met je coach. Trainingen zijn nodig en verplicht en je traint bij je eigen team. Als extra optie heb je de gelegenheid om naast je drie teamtrainingen per week ook nog eens twee keer naar het powerskaten te komen. Zoals aangegeven dit is optioneel.

Vooral de training op donderdag is noodzaak, met name om de automatismen in het spel te krijgen en zoals gezegd samen toe te werken naar de wedstrijd. Mis je deze training op donderdag, dan kan dat betekenen dat je de wedstrijd ook mist. Dat is de afspraak die al stond maar nu nog eens onderstreept worden door de Technische Commissie.

Blijf vooral je best doen en heel veel succes

Patrick Noblesse