BulgarianChinese (Simplified)CzechDanishDutchEnglishEstonianFinnishFrenchGermanHungarianItalianJapaneseLatvianNorwegianPolishRussianSlovakSpanishSwedish
  • +31619673991
  • info@smoke-eaters.nl

Samen naar een veiliger sport klimaat

Samen naar een veiliger sport klimaat

samen-naar-een-veiliger-sport-klimaat

Best verenigingslid, beste sporter, beste supporter,

Het sportseizoen met trainingen en competities is alweer begonnen. Een nieuw seizoen met nieuwe kansen en sportieve uitdagingen. En een seizoen waarin iedereen vooral veel plezier wil beleven aan sport.

In het afgelopen jaar heeft Nederlandse IJshockey Bond samen met 41 andere sportbonden en NOC*NSF vanuit het actieplan ‘Naar een veiliger sportklimaat’ aandacht besteed aan sportiviteit en respect. En ook heel veel verenigingen zijn er actief mee bezig. Er is aandacht voor het thema en daar begint het mee. Steeds meer verenigingen maken sportiviteit en respect bespreekbaar, bijvoorbeeld door een commissie hiervoor in te stellen of thema-avonden te organiseren. In sportaccommodaties zie je steeds meer gedragscodes aan de muur hangen en zorgen verenigingen ervoor dat leden en supporters bekend zijn met de huisregels.

Binnen de VJB hebben we eigen regels, deze hebben de coaches gekregen en doorgestuurd naar de speler, ouder en speler tekenen voor gelezen.
Ook zijn er veel verenigingen in het land die ludieke acties verzinnen om sportiviteit en respect binnen de vereniging te stimuleren en te belonen. Op onze seizoens opening van 5-10 kan het team wat compleet aanwezig is en het meest sportieve gedrag onderling vertoont een geld prijs winnen. Afgelopen voorjaar hebben alle coaches vier dagdelen deelgenomen aan de cursus positief coachen. Het bestuur is uitgenodigd voor de scholing besturen met visie. Zowel voor de scheidsrechters als de officials zijn er gedurende het seizoen verschillende scholingsmomenten. Wij willen graag investeren in onze vrijwilligers. Vanaf medio april zijn we hard aan het werk met de activiteiten commissie om nu in eerste instantie ons seizoensfeest en het 45 jarig jubileum gestalte te geven. De toernooicommissie is alweer bezig met de uitnodigen naar de diverse clubs in binnen en buitenland. Allemaal werk wat verzet wordt van vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor de spelers/vereniging. Dit verdient respect.

Allemaal mooie voorbeelden die laten zien er wordt gewerkt aan een klimaat waarin iedereen optimaal plezier kan beleven aan sport. Het is belangrijk om ook het nieuwe sportseizoen hieraan te blijven werken, met z’n allen.

Namens het bestuur van de VJB en de Nederlandse IJshockey Bond wensen wij iedereen veel succes en vooral veel plezier het komende jaar en laten we er een mooi en sportief sportseizoen van maken!

Met vriendelijke groet,

Bestuur VJB Smoke Eaters
Directie en bestuur Nederlandse IJshockey Bond

Patrick Noblesse