BulgarianChinese (Simplified)CzechDanishDutchEnglishEstonianFinnishFrenchGermanHungarianItalianJapaneseLatvianNorwegianPolishRussianSlovakSpanishSwedish
  • +31619673991
  • info@smoke-eaters.nl

Nieuwe technische bestuurder Bert Adriaens

Nieuwe technische bestuurder Bert Adriaens

Helaas voor de VJB is de post van bestuurslid technische zaken vacant gekomen. André Acampo is door een grote reorganisatie binnen de Politie verantwoordelijk geworden voor een groter district. De functie bestuurslid technische zaken houdt in dat de spelers en de coaches regelmatig bekeken en gesproken moeten worden om een gedegen beeld te kunnen vormen. Door de genoemde reorganisatie en de rol van André hierin kan hij de rol als bestuurder Technische Zaken niet meer invullen zoals hij vindt dat te moeten doen. Hierdoor ziet hij zich genoodzaakt om de functie neer te leggen.

Wij willen als bestuur André bedanken voor zijn inzet.

Met het vertrek van André begon afgelopen zomer een zoektocht naar een nieuwe, geschikte technische bestuurder. Deze denken wij gevonden te hebben in de persoon van Bert Adriaens. Bert heeft ervaring en geen kinderen binnen de VJB, dat was voor het zittend bestuur een pré.

Wij zullen Bert het komende jaar als aspirant bestuurder inwerken in de materie en op de jaarvergadering van juni 2014 zullen wij officieel Bert voorstellen en het akkoord van de algemene ledenvergadering vragen om definitief toe te treden tot het bestuur.

Bert stelt zich in onderstaande tekst zelf voor en hij zal binnenkort zijn opwachting maken op de ijsbaan in Geleen.

bert-adriaens“Mijn naam is Bert Adriaens en ben 56 jaar.
Ik woon samen met mijn vrouw en dochter in Sittard.
Momenteel werk ik bij de Politie Eenheid Limburg, waar ik rechercheteams ondersteun bij hun ‘zoektocht’ naar daders van seriedelicten. Daarvoor ben ik vaker onderweg in het hele land en buitenland. De mooiste reizen zijn natuurlijk naar Canada, de bakermat van het ijshockey (favoriete club is Vancouver Canucks).

Op mijn 12e jaar ben ik begonnen met ijshockey. Na het zien van de allereerste wedstrijd in Geleen (Nederland tegen Tsjecho Slowakije), was ik verkocht. Een hoogtepunt, dat me altijd bij is gebleven, is een trainingskamp in Kopenhagen, samen met jongens van verschillende clubs uit Nederland, Zweden en Finland. Op mijn 15e jaar heb ik de overstap gemaakt naar het 1e team van Hasselt en weer twee jaar later ben ik gaan spelen bij het 1e team van Kemphanen. Met dat team zijn we kampioen van Nederland geworden (toen nog 2e divisie) en als kroning werd ik topscorer van deze competitie en speler van het jaar.

In Eindhoven sloeg het noodlot toe, omdat de ijsbaan geheel afbrandde. Dit betekende meteen het einde van het 1e team.

Na een korte pauze heb ik nog een poging gedaan bij het 1e team van Geleen. Maar werk en trainen was niet te combineren.Sindsdien heb ik vele dingen ondernomen op sportgebied, zoals vechtsporten en triathlon.

Momenteel ben ik (recreatief) actief in de paarden springsport. Verder ben ik in het bezit van de akte lichamelijk oefening onderwijzer, diploma sportmassage, diploma triathlontrainer.

Het “vlammetje” is onderhuids steeds blijven branden. Dat bleek toen ik enkele jaren geleden werd uitgenodigd om deel te nemen aan een clinic in Nijmegen. Dan ervaar je weer hoe machtig mooi deze sport is.
Toen ik gevraagd werd voor deze functie, heb ik eigenlijk niet lang hoeven na te denken. Ik denk dat ik me snel op mijn plaats zal voelen. En niets is mooier om “beginnende hockeyers” te ondersteunen en te zien groeien. Dat groeien, gaat natuurlijk door alle geledingen tot het team dat door wil stromen naar het hoogste niveau. Deze weg is niet altijd even gemakkelijk, maar hopelijk kan dit wel met behoud van plezier in het “spelletje”.

Ik hoop dat ik vaak de baan mag bezoeken tijdens trainingen en wedstrijden. Spreek met dan gerust aan.

Bert Adriaens”

Het bestuur VJB Smoke Eaters

Patrick Noblesse