BulgarianChinese (Simplified)CzechDanishDutchEnglishEstonianFinnishFrenchGermanHungarianItalianJapaneseLatvianNorwegianPolishRussianSlovakSpanishSwedish
  • +31619673991
  • info@smoke-eaters.nl

We zitten alweer midden in het nieuwe seizoen

We zitten alweer midden in het nieuwe seizoen

Beste spelers, speelsters,

We zitten alweer midden in het nieuwe seizoen.

Ja, jullie lezen het goed. We zijn alweer begonnen aan het nieuwe seizoen. IJshockey speelde je tot voor kort 6 á 7 maanden op het ijs en dan had je vervolgens 5 á 6 maanden vrij.
Internationaal is dit allang verleden tijd en wij als VJB willen graag mee in het moderne ijshockey. Om dit te bereiken willen we graag iedereen bewust maken van het feit dat wanneer je iets wilt bereiken in je sport je hiervoor offers moet brengen.
In plaats van voor de tv zitten of te computeren willen wij graag dat je aan het sporten gaat. Je kunt dit individueel doen of met je maatjes 2x of 3x per week afspreken op bijvoorbeeld het Sint Jansplein om daar samen bezig te zijn. Momenteel doet het eerste divisie team dit al en een goed voorbeeld doet goed volgen. Met een groeps chat per team doe je met het maken van afspraken wonderen.

Ook zouden wij graag zien dat je een beetje let op wat je eet. Pak in plaats van chips eens een appel en drink veel water en niet te veel cola en sportdrankjes.
Wanneer het seizoen straks begint en iedereen heeft een goede basis conditie dan hoeven onze trainers daar minder tijd aan te spenderen. Op die manier kunnen we sneller aan de eigenlijke oefenstof beginnen en ons daar op concentreren.
Wij willen graag ijshockey spelers in september op het ijs zien met een goede conditie, jij en je ouders hebben we daarbij nodig.

Met ingang van komend seizoen gaan wij bovendien beginnen met off-ice trainingen. Dat wil zeggen dat je buiten je ijstraining ook nog een off-ice training krijgt. Uiteraard bouwen wij dit rustig op zodat je hier aan kunt wennen. De U12 gaat dit 1x per week doen. De U14 vervolgens 2x en voor de U17 en het eerste divisie team geldt dit 3x per week. De trainingen zullen worden samen gesteld door de technisch verantwoordelijke binnen de VJB en Mark Kuipers van Sport Vision. De off – ice trainingen zullen ijshockey gerelateerde arbeidsintensieve trainingen zijn.

Zoals je kunt lezen komt er heel wat op je af het komende seizoen. De goede weg welke wij enkele jaren geleden zijn ingeslagen willen wij continueren en verder uitbouwen en daarbij zijn jullie het allerbelangrijkst. Jullie zijn wellicht de nieuwe Erik Tummers, Lars van Sloun, en Akim Ramoul. Aan jullie is de mooie taak om het Geleense en Nederlandse ijshockey naar een hoger level te tillen. Wij zijn ervan overtuigd dat jullie het in je hebben. Het is aan jullie om het eruit te halen.

Met sportieve groet,

Andy Tenbult en Wil Zwarthoed
Bestuur VJB Smoke Eaters

Patrick Noblesse