BulgarianChinese (Simplified)CzechDanishDutchEnglishEstonianFinnishFrenchGermanHungarianItalianJapaneseLatvianNorwegianPolishRussianSlovakSpanishSwedish
  • +31619673991
  • info@smoke-eaters.nl

Geen gevolgen door faillissement Stichting Ruijters Eaters

Geen gevolgen door faillissement Stichting Ruijters Eaters

Jeugdijshockey Geleen gezond en op positieve weg

Voor een buitenstaander is het moeilijk uit te leggen. Denkt men aan ijshockey in Geleen, dan denkt men aan Ruijters Eaters of Smoke Eaters of Glanerbrook. Er zijn veel partijen die iets met het Geleense ijshockey te maken hebben, maar op het ijs zijn er maar twee. Er is een Stichting die met een team onder de naam Ruijters Eaters Geleen op het hoogste profniveau in Nederland opereert. Daarnaast is er de Vereniging Jeugdbelang Smoke Eaters Geleen die in zeven leeftijdscategorieën competitiewedstrijden in Nederland speelt.
Natuurlijk is er ook een link tussen de VJB en Ruijters Eaters – het is namelijk de bedoeling dat aanwas vanuit de VJB doorstroomt naar Ruijters Eaters. Als rechtspersonen staan ze echter los van elkaar en is de VJB dus geheel autonoom en als zodanig heeft het faillissement van Ruijters Eaters geen gevolgen voor de VJB.

De VJB is niet alleen financieel gezond maar is sportief en bestuurlijk op weg naar een positieve toekomst. Dit seizoen wisten zowel het U14- als het U17-team de Beker van Nederland te winnen, ligt het Jeugdrecreantenteam op kampioenschapskoers en doet het Eerste Divisieteam nog mee in de race om de play-offs en mogelijke promotie. Er is grote aandacht voor werving van de laagste leeftijden zodat continuïteit gewaarborgd wordt voor een grotere kans op resultaten op de langere termijn.

Patrick Noblesse