BulgarianChinese (Simplified)CzechDanishDutchEnglishEstonianFinnishFrenchGermanHungarianItalianJapaneseLatvianNorwegianPolishRussianSlovakSpanishSwedish
  • +31619673991
  • info@smoke-eaters.nl

U14: Winning streak

U14: Winning streak

Vorige week zaterdag 3 november speelde U14 Smoke Eaters thuis tegen Red Eagles Den Bosch. Het beloofde een zeer spannende wedstrijd te worden en inzet was overwinning. In de 1e periode raakte aan de zijde van Smoke Eaters, Tommy Kuijpers geblesseerd waardoor de spelers van Geleen even uit het veld waren geslagen. Een 10 minuten straf bij Smoke Eaters kon door Red Eagles niet worden verzilverd en dat gaf Geleen de moed om toch ondanks de tegenslag van de blessure door te gaan. Eindstand eerste periode 1-0. Na een zeer korte pauze was het gelijk aanpoten en werd de druk door Den Bosch opgevoerd. Toch bleven de Geleense jongens rustig waardoor het spel geen gevaar liep. Red Eagles kwam niet echt uit hun eigen vak maar de enige kans die ze hadden werd gelijk verzilverd met als stand na de 2e periode 4-1. De derde periode was er een van: wie heeft de langste adem en is conditioneel het sterkst. Uiteindelijk bleek dat Smoke Eaters Geleen te zijn en door de frustratie aan Bosche kant was daar de strafbank iets beter bezet. Toch nog knap werk van de goalie van Den Bosch met zoveel aanvallen. Eindstand Smoke Eaters-Red Eagles 7-1


Afgelopen zaterdag werd de 4e wedstrijd tbv de bekercompetitie gespeeld tegen Kemphanen Eindhoven. Na een zeer moeizame start waarbij zowel Smoke Eaters als Kemphanen niet echt vooruit kwamen eindigde de 1e periode in een stand van 0-0. De korte bespreking voorafgaande aan de 2e periode bij de beide teams heeft Geleen het voordeel gebracht en al gelijk werd de druk opgevoerd en aan Eindhovense zijde was er weinig tegengas. Bijna de hele 2e periode heeft zich in het vak van Eindhoven afgespeeld. Toch wist Eindhoven een zeer spannend moment in de wedstrijd te nemen op een break away maar door goed goalie werk leverde dat geen tegengoal op. Eindstand einde 2e periode 4-0. De 3e periode verliep vlot en zonder al te veel actie. Eindhoven was fysiek gezien zwakker maar speelde het spel meer dan fair. Geen rare acties vanuit frustratie en ook het publiek van beide teams was zeer prettig. Eindstand Smoke Eaters-Kemphanen 7 -0.


Hiermee heeft de U14 Smoke Eaters zich geplaatst voor de bekerfinale super NIJB day 23 december in Tilburg.

Tilburg: Here we come!

paclaassen